ACTIVITEITEN ARCHIEF

21 juni ’24 – Een groep buurtbewoners bezoekt een werkend aquathermiesysteem van dichtbij in de Zeewaterwarmtecentrale in Scheveningen. Onze eigen Monica legt alles uit. Goed om het systeem aan het werk te zien en te luisteren naar hoeveel geluid het systeem produceert. Moeten we nog eens organiseren!

20 juni ’24 – Robert, lid van de kopgroep, heeft een prachtige maquette gemaakt van het aquathermiesysteem dat KetelhuisWG gaat bouwen. Op deze avond legt hij aan de hand van de maquette uit hoe het systeen precies werkt.

29 mei ’24 – Officiële opening van ToekomsthuisWG door Stadsdeelbestuurder Thomas Hermans. Er was heel veel lekker eten en drinken, meerdere proeverijen, kunst, t-shirts met een unieke opdruk, het Jouw huis van morgen van de gemeente, prachtige keramieken kadootjes en vooral veel gezelligheid in het lekkere zonnetje in de tuin.

11 mei ’24 – Ruilfestival in de Hallen. Het ToekomsthuisWG is er voor de tweede keer bij. Deze keer maken we tasjes van gebruikt leer. Iedereen, jong en oud, is enthousiast aan het werk. Het is heel druk, maar ook zeker de moeite waard!

14 apr ’24 – We openen het ToekomsthuisWG al even voor de buren. Zij krijgen een kijkje in de (onaffe) keuken. Er is nog veel te doen, maar het wordt prachtig! Het is zonnig en er wordt lekker gekletst in de tuin en iedereen neemt de geredde narcissenbollen mee naar huis.

7 apr ’24 – Samen met gids Ingrid, van IVN natuureducatie, maakten we een mooie lentewandeling langs de bomen op het WG-terrein. Grappig hoe er nog veel meer te zien is in je eigen omgeving terwijl je er elke dag doorheen loopt.

18 mrt ’24 – Op de Landelijke opschoondag zijn we samen met een groep buren de wijk ingegaan met prikkers en vuilniszakken. De sfeer was goed én we hebben heel wat vuil weggewerkt. Heel bevredigend. Kunnen we zeker vaker doen.

4 mrt ’24 – De groei van ontgroeien. Vier studenten Future Planet Studies verzorgen een avond over ontgroeien: worden we nog wel gelukkig van steeds meer economische groei?

25 feb ’24 – Excursie naar het Scheepvaartmuseum. Wat een indrukwekkende foto’s van Kadir van Lohuizen. Hij laat in de expositie zien waar ons eten vandaan komt.

18 feb ’24 – Fotografieworkshop Stadse Natuur. Het regent en de lente is nog niet begonnen, maar dat maakt de workshop juist een stuk uitdagender en interessanter. Gaan we vaker organiseren.

7 dec ’24 – Nationale vrijwilligersdag. Gezellig samen eten, drinken en lachen. Zonder onze toegeweide vrijwilligers zijn we nergens en hebben we al zo veel bereikt!

24 okt ’23 – Thema-avond Fashion waar je blij van wordt, met sprekers van Fashion Action en de Voddemannen. Een goed gesprek over hoe we duurzamer kunnen worden met kleding. Voor meerdere deelnemers was er een echt aha-moment.

18 okt ’23 – Workshop Upcycle je T-shirt onder leiding van buurtgenoot Désirée Jonkers. Dat was supergezellig en vooral ook heel inspirerend! Dat vraagt om meer.

14 okt ’23 – Workshop Telefoontasjes maken van oude spijkerbroeken op de Ruilmarkt in de De Hallen. Heel veel kinderen voor het eerst aan het naaien. En zó gezellig druk.

11 okt ’23 – De eerste Kids Repair Middag zit erop!  Het was nog niet druk, maar wel een succesvolle reparatie samen met de jonge eigenaar van de kapotte hijskraan.

23 sept ’23 – Op Nationale Burendag organiseerden wij de workshop Actieve hoop op een Duurzame Toekomst. Het was een mooie bijeenkomst over hoe je hoopvol kan blijven als je je zorgen maakt over het milieu.

16 sept ’23 – Tijdens de landelijke Open Energiedag lopen buurtbewoners mee met twee rondleidingen op het wg-terrein langs belangrijke plekken voor de warmtetransitie. Vrijwillligers van KetelhuisWG gidsen en beantwoorden alle vragen.

13 sept ’23 – Op de Internationale Dag van Positief Denken duiken er overal op het wg-terrein stekjes op, om mee te nemen en zo ook thuis te vergroenen. En, ze waren de volgende dag bijna allemaal weg!

7 sept ’23Guerilla Kitchen verzorgt op deze dag een gratis diner met gered voedsel voor +/- 50 buurtbewoners. Lekker eten op een mooie zomeravond, in goed gezeldschap en in de prachtige tuin. Wat wil je nog meer?

22 april ’23CirculAir Festival: ToekomsthuisWG presenteert zichzelf voor het eerst op de circulaire markt in de Pesthuislaan met duurzame schoonmaaktips, een heerlijk vegetarisch soepje en een superleuke repairkit.

Schuiven naar boven