Het huis van de toekomst voor het WG-terrein

Oproep aan de buurt

toekomsthuis-impressie-architectenbureaukwa
Toekomsthuis. Impressie Architectenbureau Kwa

Het ToekomsthuisWG is een onderdeel van KetelhuisWG dat wij, Ted Zwietering en Filia den Hollander, bezig zijn op te zetten in het kleine huisje bij LAB111 / restaurant Strangelove dat nu dichtgetimmerd is. 

We hebben namelijk gemerkt dat veel mensen zich niet zo concreet kunnen voorstellen wat aquathermie nou eigenlijk is en hoe een nieuw energiesysteem daadwerkelijk doorwerkt in je woning. Met ToekomsthuisWG willen we dat zichtbaar maken. Het wordt een modelwoning, een soort showroom, een clubhuis voor energietransitie. 

  • We willen er diverse energiesystemen laten zien, zoals een warmtepomp, zonnecollectoren, een TEO-installatie, schaalmodellen, isolatiematerialen.
  • We willen er ook koken op inductie en kleine buurtdiners organiseren. Een kleine anecdote. Laatst zei een mevrouw dat ze ab-so-luut niet op inductie wilde koken maar op gas wilde blijven koken. Volgens haar kon je op gas veel ‘subtieler’ koken. Wel, zullen er toch aan moeten. Ook de chef-koks moeten er aan, dus misschien kunnen we er een uitnodigen die hier al een stap verder in is.
  • En we willen het Toekomsthuis zo duurzaam mogelijk afwerken en inrichten.
  • Maar bijvoorbeeld we willen ook antwoord kunnen geven op vragen zoals: “Hoe bereken je de terugverdientijd van een installatie?” En alle mogelijke andere technische termen rondom energietransitie.

We hebben voor jou een paar vragen:
• Heb je een goed idee? Neem dan contact met mij op. (Het contactformulier leidt naar Filia.)
• Wil je meedenken over de inhoudelijke programmering?
• Ken je duurzame bedrijven waar we contact mee kunnen opnemen voor de afwerking van het huis en/of voor de inrichting? Suggesties zijn welkom!
• Heb je zin om als vrijwilliger mee te doen met de verbouwing en/of inrichting van het pandje? 

Meld je aan, want Ted en ik willen graag een werkgroep oprichten om het met zijn allen te gaan doen. KetelhuisWG is in de buurt ontstaan, dus ToekomsthuisWG willen we ook met de buurt vormgeven.

 

 

 

.